Kursus Asas Agro PERCUMA bersama coach bahar.

Saya ini petani dan penternak. Saya berhenti kerja gomen sejak 5 tahun lepas dan terjun dalam bidang ni. Ramai orang cakap jadi petani dan penternak ni susah. Duduk kat kampung susah nak jual hasil kebun mereka.
Tapi pandangan saya berbeza. Kalau saya diberi pilihan pusing balik waktu muda saya. Saya tak nak kerja pejabat tapi saya akan pilih bidang agro. Ianya adalah satu sumber “ Kekayaan yang ditinggalkan “. Saya minta maaf itu pendapat pribadi saya.
Masa kegawatan ekonomi yang kian meruncing ni. Kononnya ramai yang dibuang kerja, nak pencen dan cari idea nak buat apa kat tanah – tanah pusaka kat kampung. Atau ada peluang nak menyewa sana sini. Baik korang buat projek pertanian “Konsep Mandiri dengan usaha sendiri”. Hidup rasa tenang.
Saya nak beri 5 kursus asas agro ni PERCUMA. Saya berikan modulnya percuma, masa saya bersama anda percuma. Korang bayar kos lain macam kos dewan, kos staf saya, kos sijil, kos makan tengah hari. Biasalah macam tu pun masih ada yang kutuk nanti katanya “ kalau nak beri percuma berilah semua percuma “. Tapi percayalah orang macam tu yang tak datang kalau semua percuma pun walaupun buat depan rumah dia.
Saya tak buat ramai. Saya minta sikit komitmen tuan puan dengan bayaran RM100 setiap kursus. Kita datang melawat ladang saya 18 ekar PERCUMA. Saya buat di Dimpian Agro Farm Muar. Ianya semu secara PRAKTIKAL terus di ladang.

Kursus yang ditawarkan :-

1. Kursus Asas Tanaman Cili Secara Fertigasi.

Tarikh : 15 July 2023 ( SABTU )

2. Kursus Asas Ikan Talapia Merah dalam Canvas

Tarikh : 23 July 2023 ( Ahad )

3. Kursus Asas Ternakan RUSA

Tarikh : 29 July 2023 ( Sabtu )

4. Kursus Asas Ternakan Ayam kampung dan Itik Telur

Tarikh : 30 July 2023 ( Ahad )

Setiap kursus hanya terhad kepada 40 orang sahaja. Siapa cepat dia yang dapat. Jangan fikir banyak kali. Kat farm saya juga ada penginapan kalau nak datang bersama keluarga.
Pendaftaran :
Tolong share ya. Kelas saya paling murah.
SHARE KE SOCIAL MEDIA
Facebook
Twitter
LinkedIn
Scroll to Top