JOM SERTAI SEMINAR FERTIGASI BERSAMA COACH BAHAR

SEMINAR FERTIGASI KURSUS FERTIGASI SECARA TEORI DAN PRAKTIKAL BERASAMA COACH BAHAR - D'IMPIAN AGRO FARM MUAR JOHOR - BELAJAR TANAM SAYUR CARA FERTIGASI - JADI PETANI MODEN - www.dimpianagrofarm.com - SEMINAR FERTIGASI DI MALAYSIA - KURSUS FERTIGASI DI MALAYSIA - KURSUS FERTIGASI COACH BAHAR

Fertigasi adalah gabungan daripada perkataan bahasa inggeris iaitu “fertilizer” baja dan “irrigation” pengairan. Fertigasi ini merupakan suatu sistem penanaman tanpa tanah dan menggunakan medium penanaman lain seperti cocopeat,sekam padi dan peatmost.

 

Sistem ini akan mengepam air yang telah dicampurkan dengan baja kimia iaitu baja A (makronutrien) dan baja B (mikronutrien) ke semua tanaman secara automatic mengikut masa yang telah ditetapkan. Air larutan baja akan disalurkan secara kaedah titisan terus ke zon akar.

Dengan ini tanaman dapat menyerap nutrien yang disalurkan dengan lebih optimum dan kesannya tanaman akan mengeluarkan hasil yang lebih berkualiti dan secara langsung dapat mengurangkan pembzairan baja.

Untuk pendaftaran seminar boleh klik link di bawah

https://coachbaha.onpay.my/order/form/109/600

Coach Bahar :- 013-7999415 (Business Coaching / Kursus/ Seminar Pertanian) | Liza: 011-1628 5534 (Kelas, Seminar, Kursus)

 

 

COACH BAHAR - SEMINAR FERTIGASI CILI - SEMINAR FETIGASI SAYUR SAYURAN MALAYSIA - D'IMPIAN AGRO FARM

SHARE KE SOCIAL MEDIA
Facebook
Twitter
LinkedIn
Scroll to Top